Fitness

Krachttraining en Cardio

De bedoeling van Fitness is om je lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Er zijn twee categorieën. Cardiotraining is het creëren van uithoudingvermogen en krachttraining helpt je bij het opbouwen van spiermassa. 

De cardiotraining is gericht op het verbeteren van je conditie. Je werkt aan je lenigheid, coördinatie en snelheid. De loopband en de fiets zijn voorbeelden van apparaten die hiervoor geschikt zijn.

Bij krachttraining werk je ook aan je conditie en doe je oefeningen die je spieren verstevigen. Je maakt korte en explosieve bewegingen waarbij je fitnessapparaten kunt gebruiken. Ook zonder fitness apparaatvkun je aan krachttraining doen door bijvoorbeeld buikspieroefeningen en push-ups.

Geef je lichaam rust na een intensieve training. Zo kunnen je spieren herstellen.

Als je twee dagen achter elkaar wilt trainen, train dan niet dezelfde spiergroep. Deze spieren zijn nog aan het herstellen en dus levert dit niks op.

Let op je houding bij het sporten !! Een verkeerde houding is schadelijk voor je lichaam. Vraag hierbij een professional om advies. Klik hier voor onze trainers