Mental Coach – Brain workout

León weet als geen ander wat je kunt bereiken wanneer je mentaal sterk bent. Niet alleen is hij ervaringsdeskundige maar ook heeft hij alle opleidingen afgerond die nodig zijn om een succesvol mental coach te zijn.

Gedurende zijn trainingen en tijdens zijn werk binnen NL MARSOF ( Netherlands Maritime Special Operations Forces) heeft hij vele grenzen van zichzelf gezien en verlegd. Hij opereerde tijdens complexe missies in stressvolle situaties.

León heeft ruim 15 jaar ervaring als mental coach binnen de topsport. Denk hierbij aan kickboksers, zwemmers, schaatsers, voetballers, hockeyers, triatleten, wielrenners etc., maar inmiddels heeft hij ook ruime ervaring in het bedrijfsleven, denk aan CEO’s, managers, teamleiders en hun medewerkers.

Zijn opleiding heeft hij gevolgd en afgerond aan het Tavistock Institute in Londen en is sinds een aantal jaren Manager Trainer en verbonden aan de NOBTRA ( Nederlandse Orde van Beroeps Trainers) als Master Trainer.

  • privé training
  • High performance team training ( sport en bedrijfsleven)
  • bedrijfs training

Mental coaching is voor iedereen geschikt die bereid is om het beste uit zichzelf te halen. Dat kan zijn in de privé sfeer, op werkgebied, in de (top) sport of als team.

Waarom een mental Coach?
In de topsport is een mental coach al niet meer weg te denken, het mentale aspect is immers een groot onderdeel van het behalen van succes. Anno nu word steeds meer duidelijk dat we allemaal te maken hebben met prestatiedruk, stress of andere vormen van fysieke en mentale problemen die uiteindelijk kunnen leiden tot, bijvoorbeeld, een burn out. We kennen allemaal wel iemand die hiermee worstelt.
Wanneer heb je een mental coach nodig?
Dit is voor iedereen anders maar heb je onvrede met iets, ben je vastgeroest of ongemerkt in een ongewenst patroon beland, ervaar je continu stress, heb je onverklaarbare fysieke klachten of heb je vaak te maken met moeilijke situaties in werk of privé, dan kan een mental coach helpen.
Wat doet een mental coach?
Dit hangt geheel af van de situatie en de persoon. Mental coaching is maatwerk. Mentaal sterke mensen denken in uitdagingen en niet in problemen, kunnen negatieve gedachten ombuigen in positieve gedachten, hebben veerkracht en zijn trots op hun persoonlijkheid. Samen werken jullie toe naar een mentale gezondheid / mentale weerbaarheid en pak je de dingen aan die jou op dat moment belemmeren. Dit kan iets recentelijk zijn maar soms ook al vanuit een ver verleden.
Hoe ziet een mentale workout eruit?
De afspraak maak je rechtstreeks met León, van daaruit gaan jullie aan de slag. dat kan op allerlei manieren, en in allerlei combinaties. Mentale training tijdens een fysieke warkout, mentale training tijdens een wandeling in de natuur, mentale training door rustig samen aan tafel te zitten met een bakkie koffie of een combinatie van dit alles. Werken aan je mentale gezondheid op een manier of in een omgeving waar jij je prettig bij voelt. Praten hoeft dus zeker niet altijd aan tafel tegenover elkaar. Hierdoor ontstaat een ongedwongen en ontspannen sfeer.

Ik ben enthousiast en voel me vereerd om deel te mogen nemen in het team van DV-Sports. Dave Vader heeft een vooruitziende blik en in mijn ogen een mooie groep professionals bij elkaar die een ieder perfect kunnen begeleiden.

León van Wely