Boksen met parkinson

elke maandag van 11.00 – 12.00 uur

De ziekte van parkinson onderdrukken door te boksen. Steeds meer mensen die kampen met de aandoening die onder meer trillende ledematen, slechte co√∂rdinatie en stijve spieren veroorzaakt, hebben er baat bij. Deelnemers slaan niet op elkaar in, maar werken al meppend aan hun kracht, coordinatie en uithoudingsvermogen. “ik ben fitter en kan na afloop beter bewegen”.

ROCK STEADY BOXING, een fenomeen dat is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In Amerika zijn ze verder dan in Nederland, daar heb je veel boksscholen voor mensen met Parkinson.

Er is Medisch en Wetenschappelijk onderzoek gedaan en de resultaten zijn verbluffend.

i.s.m. Fysiotherapie Elisabeth Alkmaar ( klik hier voor de website )

Super trots zijn we bij DV-Sports dat wij nu ook deze trainingen kunnen geven. Deelnemers zijn erg enthousiast. “Het is leuk, je krijgt er energie van en je komt gegarandeerd in een andere stemming”. Door het volgen van deze bokstraining werk je o.a. aan:

  • Stimulans van de hersenen
  • Betere balans
  • meer kracht en uithoudingsvermogen
  • verbetering van oog-handen & voeten co√∂rdinatie

mannen en vrouwen van alle leeftijden

Parkinson boksen is een groepsles voor mannen en vrouwen. Met ieders eigen fysieke toestand wordt rekening gehouden. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, iedereen is welkom en traint op eigen niveau.

Trainingen

De training wordt elke maandag gegeven van 11.30 uur – 12.30 uur. Daarna is er de mogelijkheid om een kop koffie / thee of sportdrank te drinken in onze kantine.

Wat heb je nodig: sportbroek, T-shirt, bokshandschoenen. ( bij een proefles zijn handschoenen te leen in de sportschool).

Een proefles is gratis, doe gewoon een keer mee !!